HUMMUS MED grillIOLIE

1 døgn og 2 timer

500 gram

Krydderiblandingen i grillolien passer perfekt til den klassiske hummus.

Ingredienser

fremgangsmåde

  • 1 liter vand
  • 1 tsk natron
  • 400 g kogte kikærter
  • 1-1½ dl Grill-olie
  • Skal og saft af 1 lime eller ½ citron
  • Salt og peber

Dagen før
Sæt kikærter i blød i rigeligt med koldt vand natten over.

Næste dag

Hæld iblødsætningsvandet ud og sortér de misfarvede kikærter fra. Kog kikærterne i 1 liter vand med natron i. Sæt over ved høj varme. Når vandet koger skrues der ned til lav varme. Lad det simrer.

Kogetiden varierer en del i forhold til iblødsætningstiden, og fra pose til pose. Det kan være alt fra 15 til 45 min. Tjek kikærterne, efter 15 min. De er færdige, når de er møre og cremede. Lad dem gerne køle ned i deres kogevæske. Se udførlig opskrift her.

Kom de kogte kikærterne i en foodprocessor og tilsæt chiliolien i en tynd stråle. Tilsæt saften og skallen fra lime eller citron.
Ønsker du en mere lind konsistens kan du tilsætte lidt af *kogevandet fra kikærterne.
Smag til med salt og peber. 

*Kogevandet fra kikærterne kan bruges til at lave vegansk “æggehvide” såkaldt “ikkehvide” og “aquafaba”.
Se opskrift fra Plantepusherne her.