BORNHOLMSK RAPSOLIE AF RAPSENS KIM 
– NORDENS JOMFRUOLIE

Rapsolie – Ren bornholmsk natur

Bornholmsk rapsolie er en vegetabilsk olie som udvindes af rapsfrø fra rapsplanten. Vi har taget skridtet videre og afskallet frøet så vi får fat i kimen og udvinder olien direkte fra frøets kim. Dette giver et meget højere kvalitetsprodukt.

Lehnsgaard koldpresset rapsolie, den bornholmsk rapsolie, er blevet et alternativ til andre madolier med et relativt højt indhold af umættede fedtsyrer, omega-6-fedtsyrer og omega-3-fedtsyrer. Vores rapsolie er god til stegning og bagning og dressinger, da den har en neutral smag.

Rapsfrø til Lehnsgaard rapskimolie kommer fra udvalgte bornholmske landmænd. Vi er ude i alle markerne ved blomstring og i midten af juli lige før høst. Her beslutter vi om kvaliteten, i hver enkelt mark, er høj nok til bornholmsk rapsolie af rapsens kim.

En nænsom behandling af rapsfrøene helt fra modtagelsen til de forlader oliemøllen som olie er altafgørende for den høje kvalitet og den gode smag. Frøene renses to gange før de afskalles og efterfølgende presses. Herefter opbevares olien i bundfældningstanke, inden den filtreres. Det sikrer at kun den reneste og fineste koldpressede rapsolie af rapsens kim kommer i Lehnsgaard flaskerne.

Vi producerer som de eneste i Danmark, rapsolie af rapsens kim. Koldpresset rapsolie af raps-kim fra Lehnsgaard Bornholms Oliemølle er en oplevelse og er ”Nordens olivenolie”. En jomfruelig olie som fortjener meget større opmærksomhed i vores køkken. Koldpresset rapskimolie har, i modsætning til andre olier, et naturligt højt indhold af omega 3-fedtsyrer og et lavt indhold af mættet fedt. Balancen mellem omega 3-fedtsyrer og omega 6-fedtsyrer gør olien til en af de mest sunde madolier på markedet.

Læs meget mere om den sunde koldpressede rapskimolie fra Lehnsgaard Bornholms Oliemølle her.

Som privatperson kan du købe vores rapsolier på BornholmBornholmBornholm.dk

Lehnsgaard Rapskimolie 500 ml

Koldpresset rapskimolie

Nogen kalder smagen let nøddeagtig, andre tænker på asparges. Ren, mild og lækker og perfekt til al madlavning. Olien har et højt indhold af enkelt- og flerumættede fedtsyrer, hvilket gør den til noget af det sundeste fedtstof, der findes. Den kan købes i flasker á 500 ml og dunke med 2,5 – 5 og 10 liter.
Lehnsgaard Rapskimolie med smørsmag 500 ml stege

Koldpresset rapskimolie med smørsmag

Den klassiske Lehnsgaard rapsolie af rapsens kim tilsat smøraroma. Opnå smagen af smør sammen med det høje indhold af enkelt- og flerumættede fedtsyrer, hvilket gør Lehnsgaard rapsolie af rapsens kim til noget af det sundeste fedtstof, der findes. Lehnsgaard Rapsolie med smørsmag er velegnet til bagning og stegning, hvis man savner smagen af smør.

Læs den meget udførlige fødevareguide af vores rapskimolie med smørsmag af klinisk diætist, Birgitte Mie Hansen her.

Lehnsgaard | Økologisk Rapsolie

ØKOLOGISK KOLDPRESSET RAPSOLIE

Økologisk rapsolie med en mild og lækker smag. Perfekt til al madlavning. Olien har et højt indhold af enkelt- og flerumættede fedtsyrer, hvilket gør den til noget af det sundeste fedtstof, der findes. Den kan købes i flasker á 500 ml og dunke med 2,5 – 5 og 10 liter.

Lehnsgaard Rapsolie | Rapskimolie

Trøffel

Vores nyeste skud på stammen, smagfuld trøffelolie lavet på basis af koldpresset rapskimolie. 
Sælges i flasker á 250 ml.

Lehnsgaard Citronolie

Citron

Denne pikante olie er god i mayonnaiser, dressinger og naturligvis til fisk. Som de andre smagsvarianter er den lavet på basis af vores klassiske koldpressede rapskimolie. Sælges i flasker á 250 ml og 2,5 l dunke.
Lehnsgaard Basilikumolie

Basilikum

En lækker krydderolie på grundlag af koldpresset rapsolie af rapsens kim.
Dufter og smager fantastisk – oplagt til pasta, pizza og salater. 
Sælges i flasker á 250 ml og 2,5 l dunke.

Lehnsgaard Hvidløgsolie

Hvidløg

Hvidløgsolie på basis af vores koldpressede rapskimolie. Rigtig god i dressinger og marinader – men prøv også at stege i hvidløgsolien.
Sælges i flasker á 250 ml og 2,5 l dunke.

Lehnsgaard_grill

GRILL

En lækker grillolie på grundlag af koldpresset rapsolie af rapsens kim og smagfuld grillkrydderi. Velegnet til grillstegning af kød, fisk og grøntsager.
Sælges i flasker á 250 ml og 2,5 l dunke.

Lehnsgaard Ramsløgsolie

Ramsløg

Ramsløgolie på basis af vores koldpressede rapskimolie. Rigtig god til marinader, dressinger og ovenpå et foccaciabrød. 
Sælges i flasker á 250 ml og 2,5 l dunke.

Lehnsgaard Chiliolie

Chili

Krydderolie med bid i – baseret på Lehnsgaards koldpressede rapsolie af rapsens kim. Rigtig god til marinader og til stegning. 
Sælges i flasker á 250 ml og 2,5 l dunke.