Gulerodskage

Gulerodskage

1 time

4 personer

Ingredienser

  • 250 g rørsukker, erstat evt. 50 gram rørsukker med farin/Sukrin Gold
  • 2 dl Lehnsgaard Rapskimolie
  • 4 æg
  • 160 g hvedemel
  • 100 g grahamsmel
  • Korn fra ½ stang vanille
  • 1 tsk. bagepulver
  • 1 tsk. natron
  • 2 tsk. kanel
  • 350 g revne gulerødder
  • 70 g rosiner
  • 70 g hasselnødder eller valnødder, evt. groft hakket
  • ½ tsk. salt

Fremgangsmåde

Sukker og olie piskes sammen.
Æggene tilsættes, ét ad gangen, mens der piskes.
Mel, vanille, bagepulver, natron og kanel røres i æggemassen.
Gulerødder, rosiner, nødder og salt vendes i dejen.

Bages ved 170°C i 40 minutter.
Tag kagen ud og lad den køle af. Derefter kan kagen overtrækkes med glasur, ostecreme eller drys med flormelis.