Oliebrød

ca. 14 timer

3 brød

Ingredienser

fremgangsmåde

  • 10 g gær
  • 1 spsk groft salt
  • ½ dl Lehnsgaard rapskimolie
  • 4 dl vand
  • 600 g hvedemel med 30% durum fra Bornholms Valsemølle
  • 300 g speltmel fra Bornholms Valsemølle
  • Flage salt til drys

Alle ingredienserne æltes godt sammen i røremaskinen til en samlet dej. Dejen deles i 3 portioner, der igen deles i 3 boller, der rulles ud og flettes til et brød. Formene fyldes med cirka ½ cm krydderolie enten chili, hvidløg eller basilikum. Brøddene lægges oveni, tildækkes og sættes i køleskabet 12 timer.

Dagen efter
Brødene tages frem og overhældes endnu engang med krydderolie, drysses med flage salt. Sættes i kold ovn bages ved 210 grader i cirka 25 minutter til brødene er lysbrune. Hvis de virker tørre kan brødene få yderligere olie.