Ingredienser

  • 10 g gær
  • 1 spsk groft salt
  • ½ dl Lehnsgaard rapskimolie
  • 4 dl vand
  • 600 g hvedemel med 30% durum fra Bornholms Valsemølle
  • 300 g speltmel fra Bornholms Valsemølle
  • Flage salt til drys

Fremgangsmåde

Alle ingredienserne æltes godt sammen i røremaskinen til en samlet dej. Dejen deles i tre portioner, der igen deles i tre boller, der rulles ud og flettes til et brød.
Formene fyldes med cirka ½ cm krydderolie enten chili, hvidløg eller basilikum.
Brøddene lægges oveni, tildækkes og sættes i køleskabet 12 timer. 
Dagen efter: Brødene tages frem og overhældes endnu engang med krydderolie, drysses med flage salt. 
Sættes i kold ovn bages ved 210 grader i cirka 25 minutter til brødene er lysbrune. Hvis de virker tørre kan brødene få yderligere olie.

Velbekomme!