Ingredienser

  • 1½ dl Lehnsgaard rapskimolie med citron 
  • 1 dl mælk 
  • 3 stk. æg 
  • 200 g sukker 
  • 1 stang vanilje 
  • 2 tsk. bagepulver 
  • 300 g hvedemel 
  • 50 g ristede mandelsplitter 
  • 2 stk. æbler 
  • Stødt kanel

Fremgangsmåde

Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Kom dem i sukkeret sammen med bagepulver og fordel det hele godt.

Olie, mælk, æg, sukkerblanding kommes i en røreskål og røres godt sammen. Melet blandes i lidt ad gangen.
Tilsæt de ristede mandelflager og fordel dem godt i dejen.

Fordel dejen i 20 muffins papirforme. Brug evt. en sprøjtepose.

Skræl æblerne og fjern kernehusene. Skær dem i tern og vend dem i kanel.
Tryk 3 æblestykker ned i hver muffins. Drys med lidt rørsukker og bag dem i 20 min. ved 175 grader varmluft.

Server dem lune til kaffen, eller som dessert med en kugle vaniljeis, lidt blåbær samt et par striber æblesirup. Pynt med mynte og drys lidt flormelis over.

Velbekomme!